NOS NieuwsAangepast

Geen Abvakabo bij zorgakkoord

Abvakabo FNV wijst een zorgakkoord met staatssecretaris Van Rijn van de hand. De onderhandelingen sleepten zich al enige tijd voort en Abvakabo-voorzitter Van Brenk zei bij de KRO op Radio1 dat haar bond niet meedoet met een akkoord.

Het kabinet wil nog niet op die aankondiging reageren. Ingewijden verwachten nu dat vanmiddag alsnog een akkoord wordt gesloten tussen het kabinet, de werkgevers en de andere bonden.

Volgens Van Brenk ontbreekt bij het kabinet de politieke wil om te komen tot een breed gedragen akkoord. De Abvakabo vindt dat staatssecretaris Van Rijn een groot deel van de thuiszorg afbreekt. "En behalve in de thuiszorg zullen ook in andere sectoren van de zorg tienduizenden mensen hun baan verliezen," aldus Van Brenk.

De Abvakabo zegt dat allerlei alternatieven door het kabinet van tafel zijn geveegd.

Redelijk voorstel

Van Rijn waarschuwde Abvakabo zaterdag dat die bond alleen komt te staan als die het laatste bod van het kabinet blijft afwijzen. Hij noemde het een redelijk voorstel.

Het kabinet biedt aan om 60 procent voor het budget voor huishoudelijke hulp te handhaven. Dat is veel meer dan in het regeerakkoord was afgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl