Superieur Bayern rolt Barça op

Bayern München heeft in het eerste duel met Barcelona in de halve finales van de Champions League de Catalanen met 4-0 overklast.

Arjen Robben scoorde op eigen veld de 3-0 en had een aandeel in twee andere doelpunten.

Bayern was in de Allianz Arena de veel sterkere ploeg. Barcelona had weliswaar meer balbezit, maar de Duitsers gaven de gasten niet de kans om gevaarlijk te worden met hun korte combinatiespel.

Robben kreeg al binnen twee minuten de eerste kans voor het energiek spelende Bayern, maar hij zag zijn punter gestopt door doelman Victor Valdés.

Later leverde de Groninger ook zijn bijdrage aan de openingstreffer; uit zijn voorzet kopte Bonfim Dante de bal naar Thomas Müller, wiens kopbal Valdés te machtig was.

Bayern neemt na de rust afstand

Bayern had al voor rust de score op kunnen voeren, als twee penaltyclaims na vermeend hands gehonoreerd zouden zijn.

Kort na rust viel de 2-0 wel; uit een hoekschop van Robben kopte Müller de bal voor de voeten van Mario Gomez, die van dichtbij doel trof, al leek hij daarbij wel buitenspel te staan.

Robben maakte na een mooie actie de 3-0 met assistentie van Müller, die met een bodycheck Alba de doorgang belette.

Müller tekende voor de 4-0 na een snelle aanval over links met Franck Ribéry en David Alaba in de hoofdrol.