Binnenvaartschippers willen actie

Binnenvaartschippers in Nederland willen morgen actie voeren. Ze protesteren daarmee tegen de lage prijzen die ze krijgen voor het vervoeren van goederen.

Een aantal schippers is van plan om morgen de Volkeraksluizen bij Willemstad te blokkeren. Die sluizen zijn een belangrijke doorgang tussen de haven van Antwerpen en vaarwegen in Nederland en Duitsland.

Minimumprijzen

De binnenvaart kampt al jaren met overcapaciteit doordat er voor de crisis te veel nieuwe schepen zijn gebouwd. De schippers willen dat er minimumprijzen komen voor het vervoeren van vracht. Nu vervoeren veel schepen hun vracht onder de kostprijs. Ook moeten oudere schepen aan steeds strengere eisen voldoen, waardoor de kosten van het vervoer stijgen.

De acties zijn overgewaaid uit België, daar wordt al actie gevoerd door tientallen schepen die rond Gent, Antwerpen en Luik vaarwegen blokkeren. Later deze week zal de regering van België de problemen in de binnenvaart waarschijnlijk als crisis bestempelen. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor maatregelen zoals de voorgestelde minimumprijzen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl