NOS NieuwsAangepast

Kerry: NAVO-plan voor Syrië nodig

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry vindt dat de NAVO moet nadenken over zijn rol in het conflict in Syrië. Daaronder valt ook de vraag hoe het militaire bondgenootschap zal reageren op het mogelijke gebruik van chemische wapens in de burgeroorlog.

"We moeten er goed over nadenken hoe de NAVO van plan is zijn bondgenoten te beschermen tegen een Syrische dreiging", zei Kerry op een NAVO-bijeenkomst in Brussel.

Na afloop van de bijeenkomst zei NAVO-topman Rasmussen dat de alliantie extreem bezorgd is over de verslechterende situatie in Syrië en dat het conflict de stabiliteit in de regio bedreigt. Hij benadrukte wel dat de NAVO nog niet is verzocht in te grijpen.

Patriot-raketten

De NAVO, een militair bondgenootschap van 28 landen, heeft meerdere keren gezegd geen plannen te hebben voor een interventie in Syrië. Wel zijn er Patriot-raketten gestationeerd in buurland Turkije, als bescherming tegen een mogelijke raketaanval van Syrië.

Op de NAVO-bijeenkomst vroeg minister Kerry ook om meer steun voor de oppositie in Syrië. Zondag maakte de VS bekend dat de Amerikaanse bijdrage aan de oppositie wordt verdubbeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl