NOS VoetbalAangepast

Hattrick Van Persie, titel United

Manchester United heeft voor de twintigste keer de Engelse titel veroverd.

Dankzij een 3-0 zege op Aston Villa is United onbereikbaar voor Manchester City.

Robin van Persie kwam dit seizoen naar Manchester om prijzen te winnen en die wens zette hij kracht bij tegen Villa. Hij bezorgde United met een hattrick de benodigde drie punten en de titel.

Van Persie trof al na negentig seconden doel na een voorzet van Ryan Giggs. De oud-Feyenoorder liet Old Trafford tien minuten later helemaal ontploffen toen hij een pass van Wayne Rooney in een keer op zijn pantoffel nam en schitterend binnen volleyde.

Na een half uur had Giggs eveneens kunnen scoren, maar hij gunde Van Persie zijn derde treffer. Voor de international betekent het de eerste landstitel uit zijn loopbaan.

Ook Alexander Büttner vierde zijn eerste titel. De verdediger, die aan het begin van het seizoen overkwam van Vitesse en dit seizoen elf maal in actie kwam, bleef tegen Villa negentig minuten op de bank.

Van Persie verdedigt ook mee

United swingde na rust minder. Het creëerde wel enkele kansen, maar scoorde niet. Van Persie onderscheidde zich nog met een redding op de eigen doellijn.

Na acht jaar Arsenal, waar hij 'slechts' het Community Shield (2004) en de FA Cup (2005) won, werd de 29-jarige Van Persie bij United direct kampioen. De Rotterdammer had een groot aandeel in de dertiende Engelse titel van coach Alex Ferguson met 24 competitiedoelpunten.

Ook Giggs, die dit seizoen zijn duizendste duel speelde (tegen Real Madrid), werd voor de dertiende keer Engels kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl