Arrestatie voor dreigement Leiden

Politiemensen bewaken een school in Leiden»
Politiemensen bewaken een school in Leiden ANP

De politie heeft iemand aangehouden in verband met het dreigement over een schietpartij in Leiden. Dat heeft de politie bevestigd aan de NOS.

Volgens de politie gaat het om "een verdachte" en niet "de verdachte". "Zijn betrokkenheid wordt nog onderzocht", zegt een woordvoerder. Het gaat om een oud-leerling van The British School in Voorschoten. De politie heeft nog geen details bekendgemaakt.

'Ongepast gedrag'

The British School laat weten dat het een jongen is die tot oktober 2011 op de 'senior school' in Voorschoten zat. Hij is toen van school gestuurd vanwege incidenten en "ongepast gedrag". De jongen zit dus al anderhalf jaar niet meer op deze school.

Het schoolbestuur heeft van de politie te horen gekregen dat er geen dreiging was voor The British School. Er wordt dan ook gewoon les gegeven.

Deel deze pagina

Video

  • video Arrestatie na dreigement school Leiden Het is nog steeds onduidelijk wie er achter het dreigement op internet zit over een schietpartij op een... school in Leiden. De politie heeft wel een verdachte aangehouden, maar weet nog niet wat zijn rol is. Gisteravond laat brachten de gemeente Leiden en de politie het nieuws naar buiten en kregen alle leerlingen een sms of e-mail.
  • video Kees van Dam: onderzoek naar dader kan nog dagen duren De politie heeft iemand aangehouden in verband met het dreigement over een schietpartij in Leiden.... Verslaggever Kees van Dam volgt de zaak.

Audio

  • Politie leiden: we zijn niet overtuigd dat we de juiste verdachte hebben In Leiden zijn vandaag de middelbare en MBO-scholen dicht geweest, vanwege bedreigingen geuit op een internetforum. Iemand dreigde... op de scholen te gaan schieten. Woordvoerder Wim Hoonhout van de politie in Leiden over de verdachte die vandaag is gearresteerd.
  • "Verdachte Leiden is niet degene die bericht heeft verstuurd" In Leiden zijn middelbare en MBO-scholen vandaag gesloten uit voorzorg na dreigingen die zijn geuit op internet. Er is een... verdachte opgepakt; zijn betrokkenheid bij de zaak wordt nog onderzocht. Justitiespecialist Robert Bas volgt de zaak voor de NOS.
  • Cybersecurity-specialist: mensen laten onbedoeld sporen achter De politie heeft iemand aangehouden in verband met het dreigement over een schietpartij in Leiden. Michel van Eeten is... cybersecurity-specialist van de TU Delft.
  • Martijn van der Zande: aanhouding voor dreigement Leiden De politie heeft iemand aangehouden in verband met het dreigement over een schietpartij in Leiden. Dat heeft de politie bevestigd... aan de NOS. Verslaggever Martijn van der Zande in Leiden.

Video en Audio

Meer video en audio