NOS NieuwsAangepast

"Verdachte Boston bij kennis"

De nog levende verdachte van de aanslagen in Boston is bij kennis, melden diverse Amerikaanse media. Hij zou in het ziekenhuis zijn ontwaakt en inmiddels vragen van de autoriteiten schriftelijk hebben beantwoord.

De 19-jarige Dzjochar Tsarnajev lag buiten kennis in een ziekenhuis in Boston nadat hij vrijdagavond zwaargewond was geraakt bij zijn arrestatie. Gevreesd werd dat hij nooit een verklaring zou kunnen afleggen over de aanslagen, waarbij maandag drie doden vielen en meer dan 170 mensen gewond raakten.

Antwoorden

De gouverneur van Massachusetts heeft gezegd dat hem er alles aan gelegen is om antwoorden te krijgen over de aanslagen. Besloten is om de verdachte te verhoren zonder hem te zeggen dat hij het recht heeft om te zwijgen.

Dat besluit is alleen toegestaan als er direct gevaar is voor het publiek, bijvoorbeeld als er nog bommen zijn verstopt die niet zijn afgegaan. Gisteren zei de politie dat er inderdaad aanwijzingen zijn dat de 19-jarige verdachte en zijn broer plannen hadden voor meer aanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl