NOS SportAangepast

Djokovic stoot Nadal van troon

Novak Djokovic heeft het toernooi van Monte Carlo op zijn naam geschreven.

De Serviër was in de finale met 6-2,7-6 te sterk voor Rafael Nadal, de 'koning' van het prinsdom.

De cijfers van de Spanjaard in Monaco zijn indrukwekkend. Nadal maakte in 2003 als zestienjarige zijn debuut en verloor in de derde ronde van de Argentijn Coria. Het jaar erop deed hij niet mee.

In 2005 was Nadal terug in Monte Carlo en bleef hij acht jaar lang ongeslagen. Nadal won 46 partijen op rij en die leverden hem acht opeenvolgende titels op.

In 2012 gaf hij Djokovic in de finale geen enkele kans, getuige zijn 6-3, 6-1 overwinning.

Sublieme start

Ditmaal waren de rollen in de eerste set volledig omgedraaid. Djokovic kende een sublieme start en stond in een mum van tijd op 5-0. Nadal werkte weliswaar vijf setpunten weg en pakte twee games, maar de set ging toch naar de Serviër.

In het tweede bedrijf had Nadal zijn zaakjes op orde en knokte hij zich naar een 4-2 voorsprong. Djokovic werkte de break echter weg en dwong een tiebreak af. Daarin maakte Nadal maar één punt.

De Spanjaard kon na afloop leven met zijn nederlaag in Monte Carlo. "Het is geen tragedie. Na acht jaar is het logisch dat je een keer verliest. Het was vooral een positieve week voor mij. Ik heb niet veel getraind en haal toch de finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl