NOS NieuwsAangepast

"FBI volgde mijn zoon Tamerlan"

De oudste van de twee broers die worden verdacht van de aanslag op de marathon in Boston is in 2011 door de FBI verhoord. Dat gebeurde op verzoek van een buitenlandse regering. Volgens CNN sprak de FBI met Tamerlan Tsarnajev over banden met extremistische groeperingen.

Persbureau AP meldt dat er niets verdachts naar voren kwam uit het gesprek. De FBI heeft niet gezegd op verzoek van welk land met Tamerlan is gesproken.

De moeder van de twee broers zei in een telefonisch interview met CNN dat haar oudste zoon jarenlang door de FBI in de gaten werd gehouden. "Tamerlan werd drie tot vijf jaar lang door de FBI in de gaten gehouden. Ze wisten wat hij deed, wat voor websites hij bezocht. Ze controleerden iedere stap die hij deed. Nu zeggen ze ineens dat hij een terrorist is. Hoe kan dat nou?", zei ze.

Tamerlan Tsarnajev kwam vrijdag om het leven. Hij werd door de politie neergeschoten tijdens een achtervolging en overleed in het ziekenhuis. Zijn broer, de 19-jarige Dzjochar kon toen ontsnappen en werd vannacht opgepakt na een langdurige klopjacht in Watertown, een voorstad van Boston.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl