NOS NieuwsAangepast

Boston Globe: verdachte opgepakt

De politie in Boston heeft een verdachte opgepakt van de bomaanslagen bij de finish van de marathon in Boston. Dit meldt The Boston Globe. De krant baseert zich op "iemand dicht bij het onderzoek". Het bericht is nog niet door de politie bevestigd.

Zeker is dat er vannacht iemand is opgepakt bij een klopjacht in Watertown, een voorstad van Boston. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte. De politie gaat van deur tot deur. De bewoners is aangeraden om binnen te blijven.

Agent neergeschoten

Tegen 23.00 uur ging een agent van de MIT-universiteit in het naburige Cambridge op een melding af van een schietpartij op de campus. Bij aankomst werd hij door meerdere kogels getroffen. Colega's vonden hem in zijn auto. Hij overleed in het ziekenhuis.

Later op de avond werd de jacht geopend op twee gewapende mannen die in Watertown een auto hadden gekaapt. De eigenaar werd eerst meegenomen maar later vrijgelaten.

Toen agenten de auto in het oog kregen zouden de mannen explosieven naar buiten hebben gegooid, zegt het tv-station CBS. Een aantal daarvan zou zijn ontploft.

Arrestatie

Kort daarop werd een verdachte opgepakt. Hij moest zich uitkleden voordat hij werd gearresteerd. Op de tweede autokaper wordt nog jacht gemaakt.

De campus ligt op 15 kilometer van Boylston Street, waar maandag bij de marathon van Boston twee bommen ontploften.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl