NOS NieuwsAangepast

Politie: geen arrestatie Boston

De Amerikaanse autoriteiten spreken tegen dat er iemand is aangehouden in verband met de aanslagen op de marathon in Boston. Nieuwszender CNN meldde dat er een arrestatie was verricht.

Op CNN ging presentator Anderson Cooper door het stof. "Dit soort meldingen herinneren ons eraan dat het vaak fout gaat met nieuwsberichten bij grote incidenten", zei hij. Ook persbureau AP meldde dat er iemand was opgepakt.

Wel zeggen de autoriteiten dat er een "grote doorbraak" is in de zaak. Volgens Amerikaanse media is een verdachte te zien die is gefilmd door een bewakingscamera van een winkel langs de marathonroute.

Zwarte tas

De man laat een zwarte tas achter op de plek waar korte tijd later de tweede bom ontplofte. Ook zou hij te zien zijn op televisiebeelden. De FBI maakt vanavond meer bekend over de laatste ontwikkelingen in de zaak.

Twee Bommen

Maandag explodeerden vlak voor de finish van de marathon twee bommen. Drie mensen kwamen om het leven en meer dan 180 mensen raakten gewond. De FBI heeft de afgelopen dagen al ruim 2000 tips binnengekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl