NOS NieuwsAangepast

Broer zag 9/11, zus was in Boston

Voor de ouders van de Nederlandse Anne-Sofie en Paul van der Sanden is het nu wel genoeg. "Even geen Amerika meer voor jullie", meldden ze hun dochter gisteren via Skype. Nadat zoon Paul in 2001 getuige was geweest van de aanslagen in New York, zag Anne-Sofie de explosies in Boston gebeuren.

Een dag na de explosies in Boston beseft Anne-Sofie (17) pas wat ze heeft meegemaakt. "Al leef ik nog wel in een soort waas. Het is vandaag een hele rare dag."

Ze zag de explosies vanaf de Prudential Tower, het hoogste gebouw in Boston. "Ik maakte een laatste foto van de finish en toen ontplofte de eerste bom."

"Allemaal lichaamsdelen"

Al meteen na de eerste explosie werd ze het gebouw uitgezet. De politie dacht dat in de Prudential Tower ook een bom zou kunnen liggen. "We werden gewoon op straat gegooid. Ik zag allemaal mensen met bloed en losse lichaamsdelen. Echt vreselijk."

"Gelukkig kon ik meteen mijn ouders bellen om te vertellen dat ik veilig was. Daarna lagen alle telefoonverbindingen eruit."

9/11

Het toeval wilde dat broer Paul in 2001 getuige was van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Hij was net bij de torens geweest, toen twee vliegtuigen de gebouwen in vlogen.

Hij raakte niet gewond, maar werd geconfronteerd met dezelfde chaos als zijn zus gisteren. Volgens Anne-Sofie heeft hij er geen trauma's aan overgehouden. In 2001 was hij voor zijn studie een half jaar in Amerika.

Studie

Ook Anne-Sofie is voor haar studie in de VS. Ze is zes weken in Boston voor lessen Engels. "Na de explosies wilden we zo snel mogelijk terug naar de campus van de Boston University, maar het verkeer was een grote rotzooi. Er waren geen taxi's, alle metro's waren afgesloten en we werden uit de bus gezet."

Uiteindelijk wist Anne-Sofie met de trein uit het gebied van de aanslag te komen. Een taxi bracht haar terug naar de campus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl