Geen extra treinen naar Brussel

Het lukt niet om dit jaar dagelijks zestien treinen van Den Haag naar Brussel te laten rijden. Dat schrijft staatssecretaris Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer wil dat de intercity, die de hogesnelheidstrein Fyra vervangt, zestien keer per dag gaat rijden in plaats van acht. Maar Mansveld denkt dat die wens niet uitvoerbaar is.

Volgens haar was het al een "complexe puzzel" om van twee treinen per dag naar acht te gaan. Verdere uitbreiding "vraagt een uiterste inspanning van de vervoerders" en "zal de nodige tijd kosten", aldus Mansveld. Ze gaat kijken of de dienstregeling misschien volgend jaar kan worden aangepast.

Verlenging van de treinen

De staatssecretaris zei dat de NS gaat kijken of er deze zomer extra drukte wordt verwacht en of de treinen dan verlengd kunnen worden. Reizigers hebben nu niet altijd een zitplaats, omdat de treinen vaak te vol zijn.

De vervangende intercity-treinen worden ingezet tussen Nederland en België, omdat de nieuwe hogesnelheidstrein Fyra grote technische problemen had. Die problemen zijn nog niet opgelost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl