NOS NieuwsAangepast

Vleesgroothandel Selten failliet

Vleesgroothandel Willy Selten in Oss is failliet verklaard. Werknemers van het bedrijf vroegen het faillissement aan, omdat ze na februari geen loon meer hebben ontvangen.

De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement vanochtend uitgesproken. Het bedrijf heeft 50 miljoen kilo rundvlees verspreid waarvan de herkomst onduidelijk is. Een deel is mogelijk vermengd met paardenvlees. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) riep vorige week daarom miljoenen kilo's vlees terug.

Personeel

De eigenaar van de groothandel, Willy Selten, wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Bij het bedrijf werkten 39 mensen in vaste dienst en tientallen Polen met een tijdelijk contract.

Selten zei vorige maand tegen zijn personeel dat hij faillissement ging aanvragen. Omdat dat vorige week nog steeds niet was gebeurd, kwam het personeel zelf in actie.

Schadeclaim

Willy Selten geeft de NVWA de schuld van de financiële problemen bij het bedrijf. Hij heeft een schadeclaim van 5,8 miljoen euro ingediend bij de NVWA, vanwege het mislopen van de inkomsten sinds de inval van de autoriteit in februari.

Selten heeft vanwege de terugroepactie van de NVWA een kort geding aangespannen. Hij noemt de actie "te gek voor woorden".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl