NOS NieuwsAangepast

Dermatologen onterecht non-actief

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft volgens het Scheidsgerecht Gezondheidszorg vier dermatologen onterecht op non-actief gesteld. De dermatologen zouden vanaf komende woensdag niet meer in het ziekenhuis mogen werken omdat ze patiënten onnodig naar hun privékliniek in Venray zouden doorverwijzen.

Het gerecht bepaalde vandaag dat er onvoldoende bewijs is dat de dermatologen dat bewust deden. Daarom mogen de artsen, die samen de kliniek Mohsa in Venray runnen, woensdag gewoon hun spreekuur draaien.

Langer conflict

Het ziekenhuis heeft al langer een conflict met de maatschap dermatologie. Bij het Scheidsgerecht loopt ook nog een andere zaak waarin in mei een uitspraak wordt verwacht. Die zaak hebben de vier artsen tegen het ziekenhuis aangespannen omdat het ziekenhuis de toelatingsovereenkomst tegen de vier artsen heeft opgezegd.

Dat heeft het ziekenhuis gedaan omdat de artsen zonder contractuele toestemming een eigen praktijk voor cosmetische dermatologie binnen de muren van het Catharina Ziekenhuis zouden zijn begonnen. Het opzeggen van de toelatingsovereenkomst betekent dat de artsen vanaf mei niet meer in het ziekenhuis mogen werken.

Om de vraag naar dermatologische ingrepen op te vangen heeft het Catharina Ziekenhuis al een overeenkomst gesloten met dermatologen van het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl