NOS NieuwsAangepast

Champignonreus Limburg failliet

Het Noord-Limburgse champignonbedrijf Prime Champ is failliet. De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag het faillissement uitgesproken van de onderneming, die met 750 werknemers een van de grootste champignonbedrijven van Europa was.

Eerder dit jaar werd de directeur van Prime Champ opgepakt in een onderzoek naar uitbuiting van Pools personeel. Volgens bewindvoerder Deterink zijn de financiële problemen onder meer te wijten aan dit strafrechtelijke onderzoek.

"Mede door de negatieve berichtgeving vanaf de inval zijn er steeds meer klanten weggelopen. Het bedrijf zag zich hierdoor genoodzaakt om een productielocatie te sluiten. Dit leidde weer tot reorganisatiekosten en uiteindelijk is het bedrijf financieel vastgelopen", zegt Deterink.

Geen andere oplossing

Volgens Deterink bleef er geen andere oplossing over dan het aanvragen van het faillissement. Hij onderhandelt nu met een champignonkweker uit Ierland, Monaghan, over een doorstart. "Het streven is erop gericht dat dan aan ongeveer 600 mensen weer een nieuwe baan kan worden aangeboden", zegt hij.

Eind vorige maand werd uitstel van betaling verleend aan Prime Champ, waarvan het hoofdkantoor in Venlo staat. Over de hoogte van de schuld is niets bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl