NOS NieuwsAangepast

Jan Fabre doelwit dierenactivisten

De website van de Belgische kunstenaar Jan Fabre is gehackt. Iemand die zich voordoet als lid van Anonymous zegt in een videoboodschap dat de groep verantwoordelijk is voor de actie.

De man legt in de Engelstalige video uit dat de site is lamgelegd, omdat Fabre onder het mom van kunst dieren mishandelt. "Als de overheid niets doet tegen de manier waarop hij dieren mishandelt, doen wij het." De boodschapper draagt het masker van Guy Fawkes, zoals in de film 'V for Vendetta'.

'Wij zijn Anonymous, we zijn met velen, we vergeven niet, we vergeten niet, verwacht ons Jan Fabre', zo eindigt de videoboodschap. Een complete vertaling van de tekst in het Nederlands is te vinden op internet.

Katten en spinnen

Fabre kwam de afgelopen tijd twee keer in het nieuws, omdat hij levende dieren gebruikte voor kunstwerken. Vorig jaar liet hij in het stadhuis van Antwerpen katten de lucht ingooien voor een film. Kortgeleden toonde hij op een tentoonstelling vogelspinnen die in een doolhof van scheermesjes waren gezet.

De website van Fabre zou uit de lucht zijn door een enorme stijging van het aantal bezoekers, door toedoen van Anonymous.

Fabre vertelde eerder tegen Belgische media dat hij, nadat het kattenfilmpje in de publiciteit was gekomen, in elkaar is geslagen. Hij zou tijdens het joggen met knuppels zijn bewerkt. Ook zegt hij dat hij veel haatmails heeft gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl