NOS VoetbalAangepast

Advocaat en co geven titelstrijd op

Volgens trainer Dick Advocaat is de titelstrijd na het thuisverlies van PSV tegen Ajax (2-3) beslist.

"Ajax is te sterk, die geven die zes punten voorsprong niet meer weg", zei de oefenmeester.

Hij gaat zich met zijn ploeg vol richten op de strijd om de tweede plaats. "Dat geeft ook nog recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League." Advocaat vond dat beide ploegen niet al te best hadden gespeeld. "Ik vond ons allebei vrij angstig", beaamde hij. De 3-2 van Ajax noemde hij exemplarisch voor het seizoen. Erik Pieters liet zich daar wel erg gemakkelijk van de bal zetten door Derk Boerrigter, die vervolgens scoorde.

"Zoiets mag niet gebeuren en al helemaal niet door een international als Pieters. Als het 2-2 blijft, kunnen er in die laatste tien minuten nog gekke dingen gebeuren."

De Haagse trainer gaf op de persconferentie na afloop aan zo goed als zeker te vertrekken aan het einde van het seizoen. "Als we geen kampioen worden, stop ik", meldde hij.

Strootman: we hebben gefaald

PSV heeft dit seizoen gefaald. Dat was de harde conclusie die Kevin Strootman trok. "We hebben het zelf af laten weten", zei de middenvelder. "We liggen uit de titelrace, dat is nu wel duidelijk."

PSV sprak voor aanvang van het seizoen duidelijk de ambitie uit alles op de landstitel te zetten. "Maar Ajax staat nu zes punten voor op ons, dan hoef je niet meer aan de titel te denken. We zullen in de laatste vier wedstrijden moeten vechten voor de tweede plaats", aldus Strootman. "Dat mogen we onszelf aanrekenen."

Geloof is weg bij Lens

"Bij 2-2 had ik het gevoel dat het nog kon", zei Jeremain Lens. "Maar na die 3-2 was het heel moeilijk om ons nog een keer op te laden. Theoretisch hebben we nog wel kans op de titel, maar daar geloof ik niet meer in. We moeten ons richten op de tweede plek."

Lens beaamde volmondig dat Ajax de zege op basis van het vertoonde spel ook verdiende. "Ajax kan gewoon heel goed voetballen en wij vergaten daar wat tegenover te zetten. We hebben te weinig gevoetbald, dan maak je het jezelf heel moeilijk."

De PSV-spits vond dat zijn ploeg simpelweg te veel fouten maakte om te kunnen winnen. "Als je niet goed speelt, moet je voor het maximale gaan: een gelijkspel. Maar dan moet je wel zorgen dat je minder fouten maakt. Dat gebeurde bij die eerste en tweede goal en bij de derde weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl