Titel Ajax nabij na zege op PSV

Ajax heeft een grote stap richting de 32ste landstitel gezet.

De ploeg van coach Frank de Boer won de spannende topper tegen PSV in Eindhoven (2-3) en zag zowel Vitesse als Feyenoord twee punten verspelen.

Het eerste kwartier was voor PSV dat echter niet voor gevaar zorgde. Dat kon Ajax na twintig minuten wel: doelman Boy Waterman keerde twee inzetten van Viktor Fischer, die ook nog naast kopte. De vierde kans leverde wel succes op; Christian Eriksen gaf voor en de bal kwam via Mark van Bommel bij Kolbeinn Sigthorsson.

Ajax drukte niet door en balverlies van Eriksen vlak voor rust leidde de eerste kans voor PSV én de 1-1 in. Kevin Strootman pikte de bal af van de Deen, stoomde op en gaf Jeremain Lens een niet te missen kans.

Ajax ook na rust beter dan PSV

Kort na rust bleek de kwetsbaarheid van de verdediging van PSV. Eriksen werd op links vrijgespeeld, mocht ongehinderd oprukken en met een venijnig, vlammend schot in de korte hoek maakte de Deen zijn fout van voor rust goed: 1-2.

Het veldspel van Ajax bleef vervolgens beter, maar het profiteerde te weinig van de ruimte die PSV weggaf en Fischer liet de enige kans op 1-3 liggen.

PSV creëerde weinig, maar kwam toch op 2-2. Dries Mertens schoot een vrije trap tegen de paal en Lens was attent in de rebound.

De Boer wisselde een kwartier voor tijd aanvallend (Derk Boerrigter voor Christian Poulsen) en werd beloond. Boerrigter won een sprint met Erik Pieters en passeerde Waterman (2-3).