Fürth stevent op degradatie af

Boven Greuther Fürth, debutant in de Bundesliga, pakken de donkere wolken zich samen.

De nummer laatst verloor met 6-1 van Borussia Dortmund en concurrent Hoffenheim speelde gelijk. In Duitsland degraderen twee ploegen rechtstreeks.

Real Madrid-trainer José Mourinho (tegenstander van Dortmund in de Champions League) zag in Fürth dat Mario Götze en Ilkay Gündogan twee doelpunten maakten.

De Polen Jakub Blaszczykowski en Robert Lewandowski namen de overige goals van BvB voor hun rekening. Fürth heeft dit seizoen nog geen thuisduel gewonnen.

Gelijkspel bij Schalke-Leverkusen

Voor Bayer Leverkusen lijkt de tweede plek in de Bundesliga buiten bereik. De ploeg kwam bij Schalke 04 op 2-0, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Simon Rolfes (voor rust) en Stefan Kiesling zetten Leverkusen op voorsprong, waarna Schalke (zonder Klaas-Jan Huntelaar) via Teemu Pukki en Raffael (penalty) langszij kwam. Schalke staat nu op vier punten van Leverkusen, dat acht punten achter staat op Borussia Dortmund.

Dost pakt punt met Wolfsburg

1899 Hoffenheim speelde gelijk bij VfL Wolfsburg, dat kort voor tijd gelijk maakte: 2-2. Koppend behoedde Naldo in de 86ste minuut de thuisclub voor een nederlaag.

Aan de kant van Wolfsburg mocht Bas Dost in de 67ste minuut zijn opwachting maken.

Bayern dendert door

Bayern München ging vrolijk door met winnen; het was thuis met 4-0 te sterk voor FC Nürnberg. Bij de kersverse landskampioen bleef Arjen Robben het gehele duel op de bank.