NOS NieuwsAangepast

Formateur benoemd op Curaçao

Op Curaçao is Glenn Camelia door de waarnemend gouverneur tot formateur benoemd. Hij heeft tot uiterlijk 1 juni de tijd gekregen om een ministersploeg te formeren op basis van het bestaande regeerakkoord.

Na de verkiezingen van 19 oktober vorig jaar kwam er een zakenkabinet onder leiding van premier Daniel Hodge. Dat kabinet kreeg drie tot zes maanden de tijd om orde op zaken te stellen met betrekking tot de begroting van het eiland. Curaçao kreeg vorig jaar een aanwijzing daartoe van Nederland. Daniel Hodge diende eind vorige maand het ontslag van zijn kabinet in.

De aanwijzing is nog niet van de baan, maar wel versoepeld omdat Hodge de begroting van Curaçao sluitend en dekkend heeft gekregen. Curaçao mag onder voorwaarden weer geld lenen.

Daadkrachtig

De waarnemend gouverneur heeft Camelia opgedragen een kabinet te vormen dat bestaat uit mensen die bereid en in staat zijn om het regeerakkoord daadkrachtig, harmonieus en evenwichtig uit te voeren. Het akkoord is gesloten door onafhankelijkheidpartij PS, de liberaal-democraten van nieuwkomer PAIS, de christendemocratische PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl