NOS NieuwsAangepast

Syrische media fel over Brahimi

Syrische staatsmedia halen fel uit naar de VN-gezant voor Syrië, Brahimi. De gezant praat de Veiligheidsraad binnenkort bij over de situatie in Syrië.

De staatsmedia noemen hem een valse getuige die partij kiest voor de opstandelingen. "Zijn optreden en zijn rapportage aan de VN zullen geen einde maken aan het lijden van de bevolking", schrijven de staatsmedia.

De Algerijn Brahimi rapporteert donderdag aan de Veiligheidsraad. Hij heeft de afgelopen maanden geprobeerd een vredesplan voor Syrië van de grond te krijgen. Het gaat om de uitwerking van een plan dat vorig jaar zomer in Genève werd gepresenteerd op een internationale conferentie.

Familie Assad

De kritiek op Brahimi is niet nieuw. Zo wekte hij in december de woede van de Syrische regering met zijn opmerking dat de familie Assad te lang aan de macht is.

De burgeroorlog in Syrië heeft in twee jaar tijd aan tienduizenden mensen het leven gekost. Zowel Assad als zijn tegenstanders zijn niet bereid tot een compromis. Niemand lijkt aan de winnende hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl