NOS NieuwsAangepast

Vliegtuig Bali landt in zee

Een vliegtuig van Lion Air is bij het Indonesische eiland Bali in zee terechtgekomen. Het is nog niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Het toestel zou landen op de luchthaven, die vlakbij de zee ligt. Het toestel heeft de baan niet gehaald en belandde in het water. Daar brak het volgens Indonesische media in tweeën. Het vliegtuig kwam uit Bandung op Java.

Zwarte lijst

Alle 101 inzittenden en zeven bemanningsleden hebben het ongeluk overleefd. Ongeveer twintig mensen raakten gewond, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn niet ernstig.

Onder de inzittenden waren twee buitenlanders. Hun nationaliteit is niet bekendgemaakt.

Op foto's die op internet circuleren is te zien dat het vliegtuig achter de vleugel in tweeën is gebroken. Verder ziet het vliegtuig er vrij ongeschonden uit.

Volgens NOS-correspondent Michel Maas is het toestel in 2011 aangekocht door Lion Air, het zou gaan om een Boeing 737. Het toestel is nog maar een paar maanden oud. De piloot komt uit Indonesië.

Lion Air staat in de EU op een zwarte lijst. De maatschappij kwam onlangs in het nieuws vanwege een megaorder bij Airbus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl