Topman pakt 10 mln na overname

Douwe Egberts-topman Jan Bennink»
Douwe Egberts-topman Jan Bennink ANP

Douwe Egberts-topman Jan Bennink verdient 10 miljoen euro aan de aanstaande overname van het bedrijf door de Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB). Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd.

Zes jaar geleden kreeg Bennink veel kritiek toen hij als topman van voedingsbedrijf Numico bijna 75 miljoen euro opstreek bij de overname door het Franse Danone.

JAB doet een bod van 7,5 miljard euro op Douwe Egberts, oftewel DE Masterblenders 1753. Nog geen jaar geleden ging DE naar de Amsterdamse beurs, nadat het was afgesplitst van het Amerikaanse moederbedrijf Sara Lee.

Onenigheid

Bennink was bij Sara Lee verantwoordelijk voor de splitsing van het bedrijf. Daarna werd hij in eerste instantie president-commissaris bij Douwe Egberts. Eind vorig jaar nam hij onverwachts de rol van uitvoerend topman over van Michiel Herkemij, na onenigheid over de koers van het bedrijf.

In het Financieele Dagblad zegt Herkemij vandaag dat hij Douwe Egberts zelfstandig verder wilde uitbouwen, terwijl Bennink uit was op een snelle overname.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio