NOS NieuwsAangepast

Opnieuw DDoS-aanval ING

ING is dinsdagavond opnieuw getroffen door een DDoS-aanval, wat leidde tot een verstoring van het internetbankieren. De aanval begon volgens de bank om 22.20 uur en is na twintig minuten succesvol afgeslagen.

Bij een DDoS-aanval zetten criminelen grote aantallen computers in om servers te bestoken zodat ze overbelast raken. Websites worden daardoor onbereikbaar.

Volgens ING zijn internetbankieren, de mobiele app en iDEAL weer beschikbaar, maar door de verhoogde veiligheidsmaatregelen kunnen er problemen zijn met de bereikbaarheid, zo meldt de bank op de website en Twitter.

Aanvallen

Ook vrijdag en zaterdag was ING doelwit van een DDoS-aanval, waardoor het mobiel- en internetbankieren lange tijd onmogelijk was. De bank heeft aangifte gedaan van de cyberaanvallen en het OM onderzoekt ze. Het onderzoek wordt gedaan door het Team High Tech Crime van de Dienst Nationale Recherche.

Vorige week woensdag kampte de ING bank met een grote storing waarbij klanten een verkeerd saldo op hun rekening zagen. Dat zorgde voor veel onrust.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl