NOS NieuwsAangepast

Staking dreigt in gevangenissen

Gevangenispersoneel legt op donderdag 25 april het werk neer als staatssecretaris Teeven zijn reorganisatieplan niet aanpast. Het landelijk actiecomité en de vakbonden hebben Teeven een ultimatum gesteld dat een week eerder, op 18 april, afloopt.

Vakbond Abvakabo FNV noemt de plannen een aanslag op de werkgelegenheid en de veiligheid van het gevangenispersoneel. De vakbond is vooral teleurgesteld dat werknemers nooit zijn betrokken bij het overleg over de bezuinigingsoperatie.

Bezuinigingen

Woordvoerder Pekel van het actiecomité van gevangenis de Grittenborgh in Hoogeveen schrijft op Twitter dat er gestaakt zal worden bij alle justitiële inrichtingen.

Staatssecretaris Teeven wil tot 2018 tientallen gevangenissen en tbs-klinieken sluiten. De reorganisatie moet een bezuiniging van 340 miljoen euro opleveren. Daarmee komen 3700 banen te verdwijnen.

De staatssecretaris wil meer gevangenen in meerpersoonscellen plaatsen. Ook wil hij dat meer mensen onder elektronisch toezicht komen te staan door middel van een enkelband.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl