NOS NieuwsAangepast

Excuses Poetin in zaak-Storimans

De Russische president Poetin heeft zijn excuses aangeboden voor het uitblijven van het onderzoek naar dood van cameraman Stan Storimans. Poetin kon geen antwoord geven op de vraag waarom het onderzoek zolang duurt, maar beloofde dat hij navraag zal doen en erop terug zal komen.

Storimans, cameraman voor RTL Nieuws, stierf in 2008 tijdens de oorlog tussen Rusland en Georgië. Hij werd het slachtoffer van een Russisch bombardement.

Incident

Poetins voorganger Medvedev had beloofd dat hij het incident zou laten onderzoeken, maar een resultaat daarvan is nooit bekendgemaakt.

RTL Nieuws stelde er vragen over na afloop van het gesprek tussen Poetin en premier Rutte. Poetin antwoordde dat Rutte er ook naar had gevraagd. "Helaas moet ik mijn excuses maken aan u en aan de premier. Ik kon geen bevredigend antwoord geven, want ik weet niets van deze zaak", zei Poetin. Hij beloofde Rutte dat hij de zaak zal uitzoeken.

Rustig en waardig

Volgens de politie is het bezoek van Poetin aan Nederland "rustig, waardig en ongestoord" verlopen. Rond het Scheepvaartmuseum werd door verscheidene organisaties geprotesteerd. De demonstraties verliepen zonder incidenten.

Demonstranten vroegen aandacht voor de verslechterde mensenrechtensituatie in Rusland en voor de positie van homoseksuelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl