NOS NieuwsAangepast

'Weggerende' vrouw A27 meldt zich

De vrouw naar wie vanochtend urenlang is gezocht omdat ze na een ongeluk op de A27 zou zijn weggerend, heeft zich gemeld bij het politiebureau in Zeist. De vrouw van 29 uit Utrecht zegt betrokken te zijn geweest bij het ongeluk, maar volgens de politie zijn daar geen aanwijzingen voor.

Haar partner, een man van 32 uit Utrecht, had na het ongeluk tegen de politie gezegd dat zijn vriendin in paniek was weggerend. Volgens de man was zij ook de bestuurder van de auto.

De politie nam de melding serieus en gebruikte bij de zoektocht onder meer een helikopter. De zoektocht leverde niets op. Ook verklaarden getuigen dat ze geen vrouw hadden zien wegrennen.

Geen rijbewijs

De politie gaat ervan uit dat de man zelf achter het stuur zat en het ongeluk heeft veroorzaakt. Hij heeft geen rijbewijs.

De man kwam vanochtend vermoedelijk met zijn auto in de berm terecht, botste op de vangrail en kwam overdwars op de rijbaan te staan. Twee andere auto's botsten daar vervolgens tegenop. Vijf mensen raakten bij het ongeluk gewond, van wie één ernstig.

De politie onderzoekt nog of de kosten van het extra onderzoek op de man kunnen worden verhaald. De man en de vrouw zijn aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl