NOS VoetbalAangepast

"Kans klein dat Advocaat blijft"

Marcel Brands heeft in NOS Studio Voetbal erkend dat Dick Advocaat na dit seizoen waarschijnlijk vertrekt bij PSV.

"De kans is klein dat hij blijft", zei de technisch manager. Phillip Cocu, momenteel trainer van de A1, schuift volgend seizoen door naar het eerste elftal.

Advocaat heeft al laten doorschemeren dat hij zeker vertrekt als PSV geen kampioen wordt. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat de ploeg uit Eindhoven drie punten achter op Ajax. De koploper komt volgende week zondag naar Eindhoven.

Brands schimmig over Cocu en Faber

Het is inmiddels een publiek geheim dat Advocaat als hoofdtrainer wordt opgevolgd door Cocu, met Ernest Faber als assistent. Brands wilde die rolverdeling zondag niet bevestigen.

"We hebben intern met die jongens gesproken en als Dick niet blijft, weten wij hoe die twee het gaan doen. Er zal dan nog een derde man bij komen." De clubleiding van PSV is met Cocu in gesprek over een nieuw contract. De verbintenis met Faber loopt nog een jaar door, maar die wil PSV graag verlengen.

Wat doet Van Bommel?

Volgens Brands beslist de 35-jarige aanvoerder Mark van Bommel deze maand of hij zijn carrière na dit seizoen beëindigt of nog een jaar doorgaat. "Een speler van dat kaliber beslist dat zelf."

De PSV-manager beaamde dat sommige spelers bij PSV aan hun top zitten. "Dat geldt wel voor een paar spelers. Maar dat is geen schande, want PSV is een topclub. Er zijn er ook een paar waarvan het plafond nog wel hoger ligt dan bij PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl