NOS NieuwsAangepast

China wil spanning Korea verlagen

De Chinese president Xi Jinping heeft in een toespraak gezegd dat geen enkel land de wereldvrede mag bedreigen. Hij voegde eraan toe dat China zich wil inzetten om de spanningen in brandhaarden te verminderen.

Xi kwam niet met concrete plannen over de omgang met buurland Noord-Korea. Door oorlogstaal en wapengekletter van het Noord-Koreaanse regime zijn de spanningen in de regio de afgelopen weken flink opgelopen.

Volgens Xi bedreigt het solistische optreden van sommige landen de vrede. Het is niet duidelijk of hij daarmee Noord-Korea bedoelde of de Verenigde Staten, dat geregeld het doelwit is van Chinese kritiek.

Hainan

Xi deed zijn uitspraken in een rede voor het Boao Forum in de Chinese stad Qionghai op het eiland Hainan. Het forum is een bijeenkomst voor leiders uit de wereldpolitiek, het internationale bedrijfsleven en de wetenschap.

Op het Boao Forum werd uitgekeken naar de toespraak van Xi Jinping, die vijf maanden geleden president van China werd. Waarnemers waren benieuwd of hij voor verandering zou zorgen in de buitenlandse politiek van China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl