NOS NieuwsAangepast

"Angst oorlog N-Korea overdreven"

Amerikaanse militairen en diplomaten vinden berichten over een mogelijke oorlog op het Koreaanse schiereiland overdreven. Een hoge Amerikaanse militair spreekt van een bekend scenario dat zich nu afspeelt.

Noord-Korea heeft de afgelopen weken gedreigd met aanvallen op Zuid-Koreaanse en Amerikaanse doelen. "Dit patroon kennen we al tientallen jaren: Noord-Korea dreigt, de spanning loopt op en daarna wordt er weer onderhandeld", zei generaal Dempsey, één van de hoogste Amerikaanse militairen.

Volgens Dempsey is het enige verschil dat de dreigementen nu door de jonge Kim Jong-un worden gedaan, daarvoor deed zijn vader dat.

Raketaanval

Een woordvoerder van het Witte Huis ging in op de mogelijkheid van een raketaanval. "Wellicht lanceert Noord-Korea een raket, maar dat is eerder gebeurd. Dat is nog geen aanval", zo zei de woordvoerder.

Eerder heeft de Washington Post in een paar artikelen gewezen op "overspannen reacties" op de gebeurtenissen in Noord-Korea. In de artikelen werd geschreven over het slechte materieel van het Noord-Koreaanse leger en op de "achterlijke computersystemen" waarmee het land werkt. De krant plaatste foto's van Kim Jong-un die achter een voorwereldlijke computer zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl