NOS NieuwsAangepast

FNV kwaad over filmen personeel

FNV Bondgenoten roept medewerkers van winkels op zich te melden als zij in het geheim door hun werkgever zijn gefilmd. De vakbond komt met de oproep naar aanleiding van berichten over de Media Markt.

De afgelopen dagen werd bekend dat de elektronicaketen in een aantal vestigingen personeelsleden heeft gefilmd zonder dat de medewerkers daarvan op de hoogte waren. Een 'mystery shopper' testte hen op hun klantvriendelijkheid.

Volgens de vakbond is dat gebeurd in vijf vestigingen van de Media Markt en Saturn. "We krijgen veel mailtjes van winkelmedewerkers die zich zorgen maken", zegt bestuurslid Gea Lotterman van FNV Bondgenoten.

Enkele signalen

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft "enkele signalen" gekregen over de situatie bij de Media Markt, maar zegt niet van wie die signalen komen. Het college zegt ook niet of het onderzoek doet naar de Media Markt. De privacywaakhond doet nooit mededelingen over onderzoeken.

Volgens het CBP mogen bedrijven personeelsleden alleen in het geheim filmen als er een vermoeden is van fraude of diefstal. Het bedrijf moet dan een melding doen bij het CBP. Het college heeft van de Media Markt geen melding gekregen.

Media Markt erkent dat in het kader van het onderzoek ook bij andere winkels is gefilmd. Het concern heeft daarvoor excuses aangeboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl