NOS NieuwsAangepast

Helft VS gelooft Kennedy-complot

Lee Harvey Oswald, de man die volgens officiële onderzoeken de Amerikaanse president Kennedy in 1963 doodschoot, handelde niet in zijn eentje. Iets meer dan de helft van de Amerikanen gelooft dat er een of andere samenzwering achter de moord zat, blijkt uit een opinieonderzoek.

Een peilingbureau vroeg ruim 1200 inwoners van de VS naar bekende en minder bekende complottheorieën. Zo gelooft het overgrote deel van de ondervraagden niet in het mythische wezen Bigfoot of Sasquatch (72 procent) noch dat de overheid om duistere redenen fluoride toevoegt aan het drinkwater (74 procent).

Obama is antichrist

Toch zijn er nog altijd mensen die de bizarste theorieën aanhangen. 4 procent van de Amerikanen denkt bijvoorbeeld dat van gedaanteverwisselende reptielmensen de macht in de wereld in handen hebben en 13 procent vermoedt dat president Obama de antichrist is in hoogsteigen persoon. 28 procent van de ondervraagden denkt dat een geheime elite stiekem de macht in de wereld zal overnemen om de Nieuwe Wereldorde te stichten.

Ook denkt 37 procent dat de opwarming van het klimaat nep is, gelooft 21 procent dat in 1947 bij Roswell een ufo is neergestort en dat de overheid dat heeft verzwegen en denkt 29 procent sowieso dat marsmannetjes bestaan.

Daarentegen weten de meeste mensen zeker dat al-Qaidaleider Osama bin Laden echt dood is (83 procent) en dat de witte strepen in de lucht achter vliegtuigen geen chemische stoffen zijn die door de overheid in de lucht worden gespoten (87 procent).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl