NOS NieuwsAangepast

Oud-minister erkent geheim tegoed

De Franse oud-minister Jérôme Cahuzac heeft toegegeven dat hij honderdduizenden euro's aan zwart geld op een buitenlandse bankrekening heeft staan.

President Hollande ontsloeg Cahuzac twee weken geleden als minister van Begrotingszaken, nadat berichten over de geheime rekening op internet waren verschenen. Cahuzac ontkende stellig dat hij een buitenlandse rekening had en spande zelfs een proces aan tegen de website die het nieuws had onthuld.

'Leugens'

"Ik zat gevangen in een web van leugens en ben de weg kwijtgeraakt", schrijft Cahuzac nu op zijn blog. Hij heeft vandaag bij de onderzoeksrechter toegegeven dat hij al ruim twintig jaar een bankrekening in het buitenland heeft. Er staat op dit moment zo'n 6 ton op.

"Ik word verteerd door spijt", schrijft Cahuzac. Hij vraagt president Hollande om vergeving en zegt dat hij het geld zal overboeken naar zijn Franse rekening.

Aanklagers beschuldigen Cahuzac van witwassen. Als hij wordt veroordeeld kan hij maximaal 5 jaar cel en een geldboete van enkele tonnen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl