NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen pestkoppen Nootdorp

Ouders van leerlingen van de basisschool Sint Jozef in Nootdorp hebben aangifte gedaan tegen twee jongens van 9 en 10 jaar uit groep 6. Die zouden hun kinderen al vier jaar lang pesten.

Overleg met de school heeft niets opgeleverd. De ouders willen met de aangifte een signaal afgeven aan de schoolleiding, zegt René Lindeman, vader van een jongen van 10. Zeker vijf andere ouderparen van kinderen uit dezelfde klas hebben ook aangifte gedaan tegen deze twee jongens, zegt hij. "We willen de schoolleiding wakker schudden."

Schelden en slaan

De kinderen worden stelselmatig gepest. Dat varieert van schelden tot slaan. "Mijn zoon heeft zelfs een keer een stoel in zijn maag gekregen", zegt Lindeman. "Soms is het een paar keer in de week, en dan is het weer een tijdje rustig".

Lindeman heeft deze stap gezet in overleg met de leerplichtambtenaar van de gemeente. Het schoolbestuur bevestigt de aangifte, maar kan er om privacyredenen niet op ingaan.

Overleg met de leiding heeft niets opgeleverd. "Als uw kind het niet naar zijn zin heeft, moet je maar een andere school voor hem zoeken, zeiden ze. Maar dat is de omgekeerde wereld, bovendien heeft hij het wel naar zijn zin op school", aldus Lindeman.

Dossier

De ouders van groep 6 zijn daarop bij elkaar gekomen en hebben de school voorgesteld de pestkoppen anders aan te pakken. De eerste keer moet hij naar de directeur, de tweede keer worden de ouders op hun werk gebeld en de derde keer wordt hij geschorst, is het voorstel van de ouders. "Maar het houdt na de eerste keer al op. De ouders worden niet gebeld, alleen de ouders van het kind dat gepest wordt", zegt Lindeman.

Hij heeft aangifte gedaan van pesten, ook al is dat op zich niet strafbaar. "De politie gaat nu kijken of het strafrechtelijk te behandelen is en verder wil ik graag een dossier hebben, dan wordt de stap naar justitie kleiner".

Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp is op de hoogte van de onrust op de Sint-Jozefschool. "We weten dat er ouders bij het leerplichtteam zijn geweest. In overleg met de directie van de Sint-Jozefschool zijn recent afspraken gemaakt over het eerder melden van mogelijke pesterijen en het eerder schorsen van leerlingen die zich misdragen," laat de gemeente weten. Die afspraken gelden overigens voor alle scholen in de gemeente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl