NOS NieuwsAangepast

Verdachten sarin-zaak langer vast

De vier verdachten in de zaak rond het zenuwgas sarin in Maastricht blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. De twee vrouwen komen waarschijnlijk vrijdag vrij. De vier zitten vast 'in beperking', dat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen spreken.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de vier "van het voorhanden hebben, het overdragen of gebruik van sarin". De mannen zijn 21 en 35 en de vrouwen zijn 33 en 52 jaar oud.

Het OM zegt nog steeds sterke aanwijzingen te hebben dat de verdachten sarin in handen hebben, of in handen hebben gehad. De vier handelden volgens het OM vanuit "financieel gewin".

Chemische wapens

Eerder vandaag zei een advocaat van een van de vier verdachten, dat zijn cliënt wordt verdacht van het in bezit hebben van chemische wapens.

De politie heeft het hele paasweekend gezocht naar het gevaarlijke zenuwgas, na een melding dat het te koop aangeboden zou worden. Bij de graafwerkzaamheden in de wijk Amby werd niets gevonden.

Het Openbaar Ministerie zei gisteren dat het zenuwgas waarnaar gezocht werd niet bestemd was voor "terroristische of idealistische doeleinden".

Volgens De Telegraaf heeft de hoofdverdachte gedreigd om zijn minnares iets aan te doen, omdat zij zijn vrouw lastigviel. Het OM wil dat niet bevestigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl