NOS SportAangepast

"Vijf Nederlanders in tophonderd"

Het Nederlandse mannentennis zit weer in de lift. Robin Haase, Igor Sijsling en recentelijk Thiemo de Bakker behoren tot de tophonderd en het trio hoopt dit jaar door te pakken.

"De tophonderd is een magische grens. Ik denk dat we daar wel met vijf Nederlanders in kunnen staan", vindt Sijsling tegenover TennisTV.nl. "Drie is al een hele stap, maar iedereen moet zich daarbij aansluiten. En ik denk zelfs dat we de daarna naar de topvijftig moeten kijken."

Schoorel en Huta Galung

Sijsling doelt op Thomas Schoorel (ATP-312) en Jesse Huta Galung (218). Schoorel stond in 2011 al even in de tophonderd, terwijl Huta Galung in hetzelfde jaar met een 110de plaats dichtbij was. Beiden kelderden door blessureleed op de wereldranglijst.

De Bakker was in juli 2010 al de nummer 40 van de wereld, maar kende door een gebrekkig arbeidsethos een flinke terugval. "Ik moest echt weer op nul beginnen, ook fysiek. Dus het was een lange en zware weg", aldus de Westlander, die momenteel de mondiale nummer 97 is. Haase staat 52ste, terwijl Sijsling de zeventigste positie bezet.

Lesje geleerd

Naar eigen zeggen heeft hij zijn lesje geleerd. "Ik ben ervan overtuigd dat ik verder kan en dat ik mijn hoogste ranking kan verbeteren", klinkt De Bakker vol zelfvertrouwen. "Ik denk dat ik nog niet alles daarvoor heb gegeven. Het belangrijkste is nu om door te zetten."

Ook de hoge dubbelranking van Jean-Julien Rojer (achtste), mede dankzij een knappe toernooizege in Miami, geeft de positieve gemoedstoestand binnen het Nederlandse tennis weer.

Davis Cup bij de NOS

De Bakker, Sijsling en Haase en Rojer bereiden zich op dit moment in Brasov met het Nederlandse Davis Cup-team voor op de ontmoeting tegen Roemenië. De NOS doet komend weekend in de vorm van een ruime samenvatting verslag van de interland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl