NOS NieuwsAangepast

Ook Zuid-Korea verscherpt toon

De Zuid-Koreaanse president Park Geun Hye heeft verklaard dat zij de oorlogstaal van Noord-Korea zeer serieus neemt. Ze kondigde een onverbiddelijk militair antwoord op Noord-Koreaanse provocaties aan, "zonder politieke afweging".

Noord-Korea uit steeds dreigender taal tegenover het buurland en de Verenigde Staten. Pyongyang is woedend over de internationale sancties na de kernproef van februari, en de gezamenlijke militaire oefening van Zuid-Korea en Amerika die nu aan de gang is.

Staat van oorlog

Gisteren liet Noord-Korea weten dat over zijn nucleaire programma niet te onderhandelen valt, ook niet voor miljarden dollars, en dat het kernwapenarsenaal zal worden uitgebreid. Pyongyang beschouwt zichzelf in staat van oorlog met Zuid-Korea.

De Amerikaanse regering zegt dat Noord-Korea niets zal bereiken met provocaties en dreigementen en dat die het land alleen maar verder zullen isoleren. Bij wijze van machtsvertoon stuurden de Amerikanen vandaag F22-stealth-gevechtsvliegtuigen naar Zuid-Korea. De jaarlijkse militaire oefening met de Zuid-Koreanen wordt uitgebreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl