NOS NieuwsAangepast

Schutter Newtown bezat arsenaal

De man die in december op een basisschool in de Amerikaanse plaats Newtown 26 mensen doodschoot, had thuis veel meer wapens liggen dan tot nu toe bekend was.

In een rapport over de schietpartij staat dat Adam Lanza thuis drie vuurwapens, drie samurai-zwaarden, een bajonet en messen bewaarde. Ook had hij grote hoeveelheden munitie en verzamelde hij krantenartikelen over schietpartijen.

Bushmaster

Lanza richtte op 14 december een bloedbad aan op de Sandy Hook basisschool in Newtown. Hij schoot er twintig kinderen en zes volwassenen dood. Lanza deed niet meer dan 5 minuten over de moorden; daarna pleegde hij zelfmoord.

De 20-jarige Lanza gebruikte bij de schietpartij een Bushmaster-geweer. Dat merk wordt ook gebruikt door het Amerikaanse leger. In zijn auto lagen nog een shotgun en extra munitie.

Nancy Lanza

De wapens waren gekocht door zijn moeder, die hij eerder die dag al had doodgeschoten. Nancy Lanza had haar zoon kort voor de schietpartij een tegoedbon voor nog een wapen gegeven.

Tot nu toe waren er weinig details bekend over de schietpartij en over het leven van Lanza. De autoriteiten in Newtown doen nog steeds onderzoek; dat wordt naar verwachting in juni afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl