NOS SportAangepast

Selectie Davis Cup ongewijzigd

Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer vormen het Davis Cup-team dat volgende maand in en tegen Roemenië speelt.

Captain Jan Siemerink heeft daarmee gekozen voor dezelfde samenstelling als vorig jaar september tegen Zwitserland.

Het duel in de tweede ronde in de Europees-Afrikaanse zone groep I wordt van 5 tot en met 7 april gespeeld in Brasov op hardcourt. De winnaar van de wedstrijd mag zich in september opmaken voor een play-off voor promotie naar de wereldgroep.

Logische keuze

"De keuze voor deze vier spelers was een logische, op grond van hun actuele resultaten en ranking", aldus Siemerink, die een lastige ontmoeting voorziet. "De Roemenen beschikken over een sterk team met de nodige ervaring. Maar ik heb vertrouwen in ons team. We gaan er alles aan doen om ook nu weer van de Roemenen te winnen."

Nederland trof vorig jaar april Roemenië voor eigen publiek. Oranje won toen, maar wist een verzwakte ploeg tegenover zich. Bij Roemenië ontbraken de ervaren spelers vanwege een conflict met de bond. De beste tennissers van het land zijn nu wel beschikbaar.

Na de winst op Roemenië speelde Nederland vorig jaar om een plek in de wereldgroep tegen de Zwitsers, maar het team met kopman Roger Federer was in Amsterdam te sterk voor de mannen van Siemerink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl