Koningslied

John Ewbank componeerde de muziek»
John Ewbank componeerde de muziek ANP

Om 19.30 uur moet door heel Nederland het Koningslied klinken. Het nummer is speciaal voor deze dag geschreven en alle Nederlanders konden een steentje eraan bijdragen.

Vlak voordat koning Willem-Alexander met zijn gezin in een boot stapt voor de Koningsvaart, kan hij op een groot scherm zien hoe door heel Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk het lied gezongen wordt. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de Publieke Omroep gevraagd om op alle televisie- en radiozenders om 19.30 uur het lied live uit te zenden.

Het Koningslied wordt officieel door Paul de Leeuw gestart in Ahoy in Rotterdam, waar koren uit het hele land zullen zingen onder begeleiding van het Metropole Orkest en verschillende bekende Nederlandse artiesten.

Inzendingen

De melodie van het nummer is geschreven door de vaste componist van Marco Borsato, John Ewbank, die het lied al enige jaren op de plank had liggen. Hij verzorgde ook de tekst van het refrein.

De tekst van de coupletten is gebaseerd op inzendingen van burgers, die hun bijdrage konden leveren onder het motto "Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning". Onder andere Guus Meeuwis en Daphne Deckers schreven die teksten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio