NOS NieuwsAangepast

Mogelijke dader Waalre opgepakt

De politie denkt een van de daders van de aanslag op het gemeentehuis van Waalre te hebben opgepakt. De 36-jarige man werd vanochtend thuis aangehouden op een woonwagenkamp in Sint-Michielsgestel. Bij de actie werden 35 agenten ingezet.

Het is de derde arrestatie tot dusver. Twee mannen die eerder zijn aangehouden werden verdacht van betrokkenheid, maar niet van de brandstichting. Zij zitten niet meer vast. De man die vandaag is opgepakt, wordt wel verdacht van het aansteken van de brand.

In de nacht van 17 op 18 juli ramden twee auto's het gemeentehuis in Waalre. Die auto's werden in brand gestoken. Het gebouw brandde helemaal uit. Op bewakingsbeelden zijn de daders wel te zien, maar door hun vermomming onherkenbaar.

Bekenden

Bronnen bij het Openbaar Ministerie vertelden 31 oktober vorig jaar aan de NOS dat bekend is wie er verantwoordelijk zijn voor de aanslag. Het zouden woonwagenbewoners uit Noord-Brabant zijn. De politie wil niet bevestigen dat de man die vandaag is opgepakt uit die hoek komt.

Er werkt nog steeds een team van 40 rechercheurs aan de zaak. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl