NOS NieuwsAangepast

Invallen bij motorclub Zuid-Holland

Op meerdere plaatsen in Zuid-Holland heeft de politie invallen gedaan bij leden van de motorclub Trailer Trash Travellers. Het Openbaar Ministerie verdenkt de club van afpersing van leden van de motorclub Pegasus uit Leiden. Bij de invallen zijn 300 agenten ingezet.

De politie is vanochtend onder meer binnengevallen in het clubhuis van de Trailer Trash Travellers in Den Haag. Verder zijn verspreid over de provincie zo'n twintig doorzoekingen verricht.

Hierbij zijn achttien mensen opgepakt. Alle arrestanten zijn lid van de Trailer Trash Travellers, of daaraan gelieerd.

Aanvullend onderzoek

In meerdere woningen zijn spullen gevonden die afkomstig zijn uit het clubhuis van Pegasus. Verder zijn er zes vuurwapens gevonden, waaronder twee automatische, handgranaten, explosieven en twee kogelwerende vesten met het opschrift 'politie'.

Ook is in een pand een hennepkwekerij ontdekt. In een woning in Schiedam en een in Rijnsburg is in totaal 50 kilo aan henneptoppen gevonden. In het kader van de pluk-ze-wetgeving zijn een boot met trailer, twee motoren, twee auto's en een "grote hoeveelheid" contant geld in beslag genomen.

Bij de invallen waren ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig. Zij hebben informatie gevonden op grond waarvan een "aanvullend" onderzoek wordt ingesteld. Wat die informatie is, is niet bekendgemaakt.

Onder dwang

De Trailer Trash Travellers namen begin dit jaar het clubhuis van Pegasus over, maar dat zou onder dwang zijn gebeurd. De gemeente Leiden is direct aan de slag gegaan om de club daar weg te krijgen.

Het OM is daarna een onderzoek begonnen, en dat heeft volgens justitie bewijs van afpersing opgeleverd. Ook de rechter bepaalde dat de overname van het clubhuis onrechtmatig was. De burgemeester van Leiden noemt de praktijken van de Trailer Trash Travellers "onacceptabel" en is blij dat politie en OM de club aanpakken.

1-procent-motorclub

De Trailer Trash Travellers zijn gelieerd aan de Hells Angels en staan te boek als een 1-procent-motorclub. Die term, verwijzend naar de uitspraak van motorrijders zelf dat 99 procent van hen zich aan de wet houdt, wordt gebruikt voor clubs die zich bezighouden met criminele activiteiten.

In een reactie zegt burgemeester Van Aartsen van Den Haag dat de politie-actie bewijst "dat deze club niet deugt". Den Haag houdt dit soort motorclubs al een tijd nauwlettend in de gaten. Die aanpak wordt in de regio "met kracht" voortgezet, aldus de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl