NOS NieuwsAangepast

Drie doden door winterweer in GB

Het winterweer heeft in Groot-Brittannië aan drie mensen het leven gekost. Het verkeer werd door zware sneeuwbuien ernstig ontwricht en tienduizenden mensen zitten al dagen zonder stroom. In veel huishoudens raken de levensmiddelen op.

De late winter heeft vooral het noorden van Engeland en Schotland getroffen. In het graafschap Lancashire stierf een man (27) in de sneeuw, nadat hij tijdens de wandeling van de pub naar zijn huis vast was komen te zitten.

In Schotland vonden reddingswerkers het lichaam van een man (57). Hij was als vermist opgegeven, nadat hij niet was teruggekeerd van een bergwandeling. In Zuid-Engeland stierf een vrouw (68), nadat haar huis door een aardverschuiving was ingestort.

Noodweer

In Oost-Europa is Oekraïne zwaar getroffen. In de hoofdstad Kiev is de noodtoestand afgekondigd. In een dag viel hier een hoeveelheid sneeuw die in zeker 100 jaar niet voorkwam.

Elders in Europa leidde het winterweer tot afgelasting van onder meer sportwedstrijden. In Belfast werd de interland Noord-Ierland - Rusland afgelast. In België moest de wielerklassieker Gent-Wevelgem met bijna 50 kilometer worden ingekort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl