NOS NieuwsAangepast

Sneeuw in zuiden NL, Vlaanderen

In het zuidwesten van Nederland en in Limburg is lokaal tot 10 centimeter sneeuw gevallen. Maastricht is bedekt met een dikke witte laag en ook in Zeeland is het landschap wit. Vanwege de harde wind ontstaan op sommige plaatsen sneeuwduinen.

De ANWB zegt dat wegen lokaal glad kunnen zijn. De gladheid op de snelwegen is voorbij. De sneeuw blijft voorlopig liggen; in het zuiden en zuidwesten blijft de temperatuur onder nul.

Schaatsen

Omdat er weinig verkeer is, heeft het winterweer nergens tot problemen geleid. Ook de treinen rijden gewoon op tijd. Wel is de Ladiesrun in Goes, een hardloopwedstrijd voor vrouwen, afgelast.

Schaatsliefhebbers kunnen door de lage temperaturen opnieuw de ijzers onderbinden. Op de Ryptsjerksterpolder bij Leeuwarden ligt een ijslaag van 3 à 4 centimeter. De polder was in december vorig jaar een van de eerste plekken waar geschaatst kon worden.

België

In België is vannacht ook sneeuw gevallen, met name in de regio Antwerpen en in het oosten. Het Belgische Agentschap Wegen en Verkeer raadt mensen af om de weg op te gaan. Op wegen rond Antwerpen was de situatie vanochtend problematisch, zegt de dienst.

Vanwege het winterweer is de startplek van de wielerklassieker Gent-Wevelgem verplaatst. De koers is daardoor 45 kilometer korter.

Verscheidene ploegleiders hebben al gezegd dat ze de wedstrijd direct staken als er maar één renner door een ijsplek valt.

Lantaarnpaal

Door de gladheid is de bus van de wielrensters van de Rabo-ploeg van de weg geraakt. Ze waren op weg naar de start, toen de bus slipte en tegen een lantaarnpaal botste. Niemand raakte gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl