NOS NieuwsAangepast

Obama ontmoet Abbas in Ramallah

President Obama is op de Westelijke Jordaanoever voor een ontmoeting met de Palestijnse president Abbas. Obama en Abbas spreken elkaar in Ramallah, in het kantoor van Abbas.

Onderwerp van gesprek is onder meer het vastgelopen vredesproces in het Midden-Oosten. Veel Palestijnen zijn teleurgesteld in Obama. Ze vinden dat hij te weinig doet om de Palestijnen te helpen. Gisteren gingen op de Westoever duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de komst van de Amerikaanse president.

Obama is bezig aan een rondreis door het Midden-Oosten. Gisteren had hij in Israël ontmoetingen met premier Netanyahu en president Peres. Na zijn ontmoeting met Abbas gaat Obama terug naar Jeruzalem, waar hij morgen het Holocaustmuseum Yad Vashem bezoekt. Morgen reist de president door naar Jordanië.

Raketinslagen

Voor het bezoek zijn zeer strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. De zuidelijke grensplaats Sderot werd vanochtend opgeschrikt door twee raketinslagen. De projectielen waren afgevuurd in de Gazastrook. Niemand raakte gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl