NOS NieuwsAangepast

Veel schade bij overval Brink's

Bij de overval op de vestiging van Brink´s in Best is veel schade aangericht. Brokstukken liggen verspreid over het terrein. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Volgens de politie is de overval erg snel gepleegd. Rond 23.30 uur gisteravond werd een deur aan de zijkant van het gebouw opgeblazen. Binnen waren nog enkele medewerkers aan het werk. De overvallers waren zo weer verdwenen. Onduidelijk is of ze iets buit hebben gemaakt.

Na de overval bleek dat er een verdacht pakket was achtergebleven. Vanochtend werd duidelijk dat er explosieven in zaten. Pas nadat die onschadelijk waren gemaakt, kon de politie aan het onderzoek beginnen. Het is nog onduidelijk hoeveel inbrekers er waren.

Achtervolging

Het lijkt erop dat de overvallers het bos in zijn gevlucht dat tussen Brink's en de Randweg Eindhoven ligt.

Korte tijd na de overval werd op de weg tussen Eersel en Bergeijk een politieauto beschoten met een automatisch wapen. De agenten achtervolgden een verdacht voertuig, waarbij ze "flink wat kogels" op zich kregen afgevuurd.

De agenten braken na de schietpartij de achtervolging af, waardoor de daders konden wegkomen. Geen van de agenten raakte gewond. De politie wil nog niet zeggen of de schietpartij iets met de overval bij Brink´s te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl