NOS NieuwsAangepast

NAVO: 'geen ingrijpen Syrië'

De NAVO overweegt niet om militair in te grijpen in Syrië. Gisteren verschenen er berichten met die strekking in sommige media. De NAVO-commandant in Europa, admiraal James Stavridis, zou dit gezegd hebben tegen een Amerikaanse senaatscommissie.

Een woordvoerder van de NAVO wijst er nu op dat Stavridis heeft gesproken over 'enkele NAVO-lidstaten' die bezig zijn met plannen voor militair optreden in Syrië. Dat geldt niet voor de NAVO als organisatie.

Patriot-raketten

Verschillende landen bekijken de mogelijkheden, zei Stavridis, zoals het instellen van een vliegverbod, militaire steun geven aan de rebellen of een wapenembargo instellen. "Als dat ons gevraagd wordt, zijn we bereid om mee te doen zoals we dat deden in Libië".

Stavridis benadrukte dat er veel verdeeldheid is tussen de NAVO-landen over Syrië. "Er is nog geen gemeenschappelijke NAVO-benadering." Hij zei dat er wel wordt nagedacht over het aanvallen van de Syrische luchtmacht. Daarbij zouden de Patriot-raketten kunnen worden ingezet die onder meer door Nederland in Zuid-Turkije zijn geïnstalleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl