NOS SportAangepast

Geen Super Saturday vanaf 2015

De befaamde Super Saturday op de US Open verdwijnt, zo meldt de Associated Press.

Na maandenlang overleg met de spelersraad besloot de organisatie om het grand slam-toernooi in New York vanaf 2015 tot veertien dagen terug te brengen.

In december nam de US Open nog maatregelen de mannenfinale naar maandag te verplaatsen, waardoor het toernooi vijftien dagen duurt. De organisatie kwam tot dit besluit nadat in 2012 de eindstrijd bij de mannen door weersomstandigheden voor de vierde keer op rij was verschoven.

Vanaf 2015 worden de halve finales op donderdag (vrouwen) en vrijdag (mannen) afgewerkt. Hiermee krijgen de spelers voldoende rust in aanloop naar een eventuele finale (vrouwen op zaterdag, mannen op zondag).

Traditie verdwijnt

Sinds jaar en dag hebben de halve finales bij de mannen en de vrouwenfinale op zaterdag plaats, ook wel Super Saturday genoemd. Deze commercieel aantrekkelijke opzet verdwijnt.

"We realiseren dat de sport is veranderd en anders is dan tien jaar geleden", aldus toernooidirecteur David Brewer. "Het format dat we de afgelopen dertig jaar hebben gehad, zou spelers en het toernooi op een gegeven moment in gevaar brengen."

Verhoging prijzengeld

De US Open komt de spelers op meerdere vlakken tegemoet. Ook het prijzengeld zal de komende jaren aanzienlijk stijgen. De editie van 2013 kent een prijzenpot van 26 miljoen euro, een verhoging van ruim zes miljoen ten opzichte van 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl