NOS NieuwsAangepast

Paus arriveert in open pausmobiel

Het Sint-Pietersplein in Rome is volgestroomd met gelovigen die de inauguratie van paus Franciscus willen bijwonen. Het Vaticaan rekent op een miljoen belangstellenden.

Kort voor negen uur arriveerde Franciscus in een open pausmobiel op het plein, waar hij luid werd toegejuicht. Tijdens de rit over het plein stapte hij uit de wagen om iemand te zegenen of te kussen.

Vissersring

Onder de aanwezigen zijn staatshoofden en regeringsleiders uit de hele wereld. Uit Nederland zijn prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Rutte bij de plechtigheid.

Andere hoogwaardigheidsbekleders in Vaticaanstad zijn bondskanselier Merkel, de Franse premier Ayrault, de Spaanse premier Rajoy, de Amerikaanse vicepresident Biden, president Kirchner van Argentinië en de Zimbabwaanse president Mugabe.

Paus Franciscus krijgt tijdens de plechtigheid het pallium opgelegd, een witte, stoffen band gemaakt van schapenwol. Ook krijgt hij de vissersring, waarop een beeltenis staat van Petrus als visser. Zes kardinalen zullen de paus trouw beloven, daarna volgt de eucharistieviering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl